linux-kernel.vger.kernel.org archive mirror
 help / color / mirror / Atom feed
* RE: VIA IDE performance under 2.6.0-test7/8? (and test9)
@ 2003-11-02 10:48 Claas Langbehn
  0 siblings, 0 replies; only message in thread
From: Claas Langbehn @ 2003-11-02 10:48 UTC (permalink / raw)
  To: linux-kernel; +Cc: jf1, B.Zolnierkiewicz, James, Knut_Petersen

Hi,


If I cat /proc/ide/via it shows that my harddisc is only
using 88,8 MB/s, but it is an U100-disc. hdparm show that
its using udma5, is this all correct, or should /proc/ide/via
show 99,9 MB/s ?


----------VIA BusMastering IDE Configuration----------------
Driver Version:                     3.38
South Bridge:                       VIA vt8235
Revision:                           ISA 0x0 IDE 0x6
Highest DMA rate:                   UDMA133
BM-DMA base:                        0xdc00
PCI clock:                          33.3MHz
Master Read  Cycle IRDY:            0ws
Master Write Cycle IRDY:            0ws
BM IDE Status Register Read Retry:  yes
Max DRDY Pulse Width:               No limit
-----------------------Primary IDE-------Secondary IDE------
Read DMA FIFO flush:          yes                 yes
End Sector FIFO flush:         no                  no
Prefetch Buffer:              yes                 yes
Post Write Buffer:            yes                 yes
Enabled:                      yes                 yes
Simplex only:                  no                  no
Cable Type:                   80w                 80w
-------------------drive0----drive1----drive2----drive3-----
Transfer Mode:       UDMA       PIO      UDMA       PIO
Address Setup:      120ns     120ns     120ns     120ns
Cmd Active:          90ns      90ns      90ns      90ns
Cmd Recovery:        30ns      30ns      30ns      30ns
Data Active:         90ns     330ns      90ns     330ns
Data Recovery:       30ns     270ns      30ns     270ns
Cycle Time:          22ns     600ns      60ns     600ns
Transfer Rate:   88.8MB/s   3.3MB/s  33.3MB/s   3.3MB/s



# hdparm -i /dev/hda

/dev/hda:

 Model=ST3120023A, FwRev=3.33, SerialNo=3KA1ERGQ
 Config={ HardSect NotMFM HdSw>15uSec Fixed DTR>10Mbs RotSpdTol>.5% }
 RawCHS=16383/16/63, TrkSize=0, SectSize=0, ECCbytes=4
 BuffType=unknown, BuffSize=2048kB, MaxMultSect=16, MultSect=16
 CurCHS=16383/16/63, CurSects=16514064, LBA=yes, LBAsects=234441648
 IORDY=on/off, tPIO={min:240,w/IORDY:120}, tDMA={min:120,rec:120}
 PIO modes:  pio0 pio1 pio2 pio3 pio4 
 DMA modes:  mdma0 mdma1 mdma2 
 UDMA modes: udma0 udma1 udma2 udma3 udma4 *udma5 
 AdvancedPM=no WriteCache=enabled
 Drive conforms to: ATA/ATAPI-6 T13 1410D revision 2: 

 * signifies the current active mode



Regards, claas

^ permalink raw reply	[flat|nested] only message in thread

only message in thread, other threads:[~2003-11-02 10:48 UTC | newest]

Thread overview: (only message) (download: mbox.gz / follow: Atom feed)
-- links below jump to the message on this page --
2003-11-02 10:48 VIA IDE performance under 2.6.0-test7/8? (and test9) Claas Langbehn

This is a public inbox, see mirroring instructions
for how to clone and mirror all data and code used for this inbox;
as well as URLs for NNTP newsgroup(s).