wireguard.lists.zx2c4.com archive mirror
 help / color / mirror / Atom feed
From: Roman Mamedov <rm@romanrm.net>
To: S Bauer <sanderbauer@gmail.com>
Cc: wireguard@lists.zx2c4.com
Subject: Re: enabling WG0 allows telegram but impedes browsing
Date: Sun, 22 Aug 2021 01:27:53 +0500	[thread overview]
Message-ID: <20210822012753.27447e9f@natsu> (raw)
In-Reply-To: <CA+MSESn8FSHVmOjHQGsNsQqu89ijP3uGiz3ohE3Lbh6LHM3meA@mail.gmail.com>

On Fri, 20 Aug 2021 13:16:34 +0200
S Bauer <sanderbauer@gmail.com> wrote:

> Hello team,
> 
> Hoping you could help me out with a foggy situation.
> The past week I have been struggling to get the Wireguard VPN working
> smoothly. Everything seems to work on paper, except in a specific way
> it doesn't. I am using Pop!_OS 21.04 (Ubuntu Hirsute).
> 
> SitRep;
> I work as a freelance consultant and want to be careful about the
> local networks' peeping tom when accessing sensitive work documents
> from 'out of office', e.g. at a friend's place or at a hotel. So my
> objective is to access my home network via PiHole and then continue
> onward to access my work-related documents on a fileserver.
> I was hoping this could be easily achieved with Wireguard.
> 
> Using the Wireguard VPN wg0 with wg-quick worked perfectly when I
> connected to my brother's phone hotspot (4G). I could access our home
> via VPN as expected and could work on my documents without any
> problems.
> The trouble is that I am now at a different location, working with a
> fixed router from Ziggo NL. For some reason the WG0 still connects
> perfectly, but after that a small mystery occurs. I did not make any
> modifications to WG0.conf, so I remain stumped.
> With WG active, I am no longer able to access any webpage. So no
> access to protonmail\gmail, reddit or anything else. Telegram,
> however, is still working fine. Internal machines on the home's local
> network (IP-camera) can also be accessed directly.
> Disabling the WG gives me full access to any webpage as usual. So
> something is amiss that affects my browser only (Firefox 91.0).

What's your MTU on the wg0 interface? Try reducing that to 1400, or if
that doesn't help, to 1280.

-- 
With respect,
Roman

  reply	other threads:[~2021-08-21 20:29 UTC|newest]

Thread overview: 4+ messages / expand[flat|nested]  mbox.gz  Atom feed  top
2021-08-20 11:16 S Bauer
2021-08-21 20:27 ` Roman Mamedov [this message]
2021-08-23 17:38 ` Chris
     [not found]   ` <CA+MSESmGoAuQJX3rn-a3aucV8YoD+pnrVtTVDaMu9EFuS=-mqg@mail.gmail.com>
2021-08-31 14:46     ` S Bauer

Reply instructions:

You may reply publicly to this message via plain-text email
using any one of the following methods:

* Save the following mbox file, import it into your mail client,
  and reply-to-all from there: mbox

  Avoid top-posting and favor interleaved quoting:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Posting_style#Interleaved_style

* Reply using the --to, --cc, and --in-reply-to
  switches of git-send-email(1):

  git send-email \
    --in-reply-to=20210822012753.27447e9f@natsu \
    --to=rm@romanrm.net \
    --cc=sanderbauer@gmail.com \
    --cc=wireguard@lists.zx2c4.com \
    --subject='Re: enabling WG0 allows telegram but impedes browsing' \
    /path/to/YOUR_REPLY

  https://kernel.org/pub/software/scm/git/docs/git-send-email.html

* If your mail client supports setting the In-Reply-To header
  via mailto: links, try the mailto: link

This is a public inbox, see mirroring instructions
for how to clone and mirror all data and code used for this inbox;
as well as URLs for NNTP newsgroup(s).